Kedves Feribá !
Nem szeretnék veled vitatkozni , mert nem akarom , hogy megint eltűnjenek színes és szórakoztató ötleteid a fórumról, de
szerintem csak részben van igazad.
Ha az átfolyási sebességet növeled , azzal érsz el jobb eredményt időben , de minőségben nem . Mert ebben az esetben ugyanaz lesz a kiválasztás mint kis deflegmációval , csak többet főzöl le egységnyi idő alatt.
Ha nem növeled az átfolyási sebességet , de növeled a deflegmációt és a bevitt energiát, azzal nem rövidíted a főzési időt , csak fokozod a kiválasztást , így ízben , illatban , alkoholban töményebb eredményre számíthatsz.
Természetesen a túlméretezett deflegmáció sem jó , bár ezzel a tiszta alkoholos , ízetlen dologgal nem értek teljesen egyet. Persze minden megvalósítható házilag is , de a tiszta , ízmentes alkohol eléréséhez sok-sok tányért használnak nagyüzemileg . Nem akarok hülyeséget mondani , de ha jól emlékszem itt már huszon-harminc tányérokról beszélnek.
Ez olyan mintha te 100 méter hosszú páracsövet csinálnál a főződre.
Szerintem a deflegmációt házilag ( kivétel a vizes hűtés ) bátran lehet növelni.