-sanci- Creative Commons License 2013.12.02 0 0 49115

Buda Trail pár mondatban:

Tegnapra jutott egy kis szabadság, a Telki Csanya féle Buda trailen tettem tiszteletemet. Eddig még nem voltam, a táv optimálisnak tűnt, a szint kényelmes(ebb) versát ígért, mint a Naszály. 

Mivel a múlt héten eléggé megnyomtam a végét, a tegnapi nap inkább nem forszírozotam görcsig a csörtét. Kényelmes 2/3, erősebb 1/3 arányra bontottam a várható szűk 3 órát.

A rajt után a kemény arcok nagy iramban távolodtak, csak lestem. Felvettem a 150 körüli LT alatti hosszútávú versenyeken megszokott kezdő tempóm. Valahol a középmezőnyben lapítottam. 1-2 Naszályről ismerős arc volt körülöttem. Reggeli ma sem volt, kaját sem vittem, csak egy fél liter vitaladet kézben. Elég meleg volt, meglepetésemre a fagyott talaj hamarosan dagonyásodni kezdett. A nagy szénás után, Nagykovácsi frissítő jött (itt 2 banáncsücsök azért lecsúszott), majd egy meredek utca (erre már jártam 1-2x bringával), majd kényelmes mászás. Kb ekkor kezdtem meg a feljövetelt, pulzust felengedtem 160 fölé. Felértünk valahova, ami ismerős volt crosskovácsiról, s ahol bringával feljöttünk, ott most leroboghattunk. Na itt elengedtem a lábam rendesen 170 fölé ugrottam, utolsó frissítőig sok embert villámgyorsan befogtam. A frissítő hamarabb jött mint gondoltam, 2:03 körül voltam ott. (aszem) Pepe ordított még 5km. Nagyrészt innen lejtett, így robogtam rendesen, láttam, hogy 2:30on belül meglesz. A 2:20 sajna nem jött össze, suli előtt utolért figura sem adta nekem a skalpját, de végül elégedett voltam így is. Az eleje két órán belül ment, Pinyótol kaptam 20 percet, dolgozom a problémán :). Részidőkre kíváncsi leszek (ha lesznek).

Kaja, fürdés, vásárfia, mind szuper volt, nekem a jelölés is, csak a cél előtt bizonytalanodtam el főút melletti a csikicsukikban.

2 hét múlva Börzsönyi Vulkán, na az kemény lesz. Addig csendben edzek.

25.6km; 2:23; Hr Avg:160