ŰTH Creative Commons License 2013.12.01 0 0 39220

Aha... visszaolvastam... tényleg hülyén fogalmaztam, amikor azt írtam "az akku a közelségérzékelési funkciót működteti". Nem úgy értettem, hogy önállóan is képes működtetni, hanem úgy, hogy az akku töltöttsége szükséges (de nem elégséges) feltétele a közelség érzékelési funkció működésének. Másként: az akku és a gombelem együtt kellenek a problémamentes működéshez. Ha az elem teljesen lemerül (vagy kiveszed), akkor semmi se működik (ahogyan EME is tapasztalta). Ha az elem gyenge, de az akku jó, akkor esetleg csak kinyitni nem lehet az ajtót a kártyagombbal, de a közelségérzékelés még működik. Ha viszont az elem jó, de az akku lemerült, akkor a közelségérzékelés nem működik, de kinyitni lehet az ajtót a kártya gombjával.

 

A gond ezzel a "jelenséggel" az, hogy a buha életben nem fogjuk tudni ezt kitesztelni, mert a bizonyításhoz az kéne, hogy biztosan jó elemmel ne működjön a közelségérzékelés, amit - a hívő állsápont szerint - az akku lemerülése okoz, vagy az is okozhat (pl. az általad említett szoftverhiba melett... mert ugye az sem kizárható). Ez az akku meg (hál' istennek) nem nagyon hajlamos a lemerülésre, hiszen nálam is nyolc év aaltt jött elő olyan probléma, amit magyarázhat (akár) az akku lemerülése (vagy más, pl. szoftverhiba) is. Szóval nemigen lesz erre meggyőző bizonyíték.

 

Abba is hagynám ezzel a kedélyek további borzolását, azal hogy mindeki nyogodjon meg a sajét hitében... (És mielőtt valaki félreértene, a megnyugvást nem úgy értettem, hogy bárkin is idegeskedés jelét véltem felfedezni, mert nem. Ez most tök kultúrált eszmecsere volt az össze résztvevővel.)

Előzmény: bananatree (39192)