spapda Creative Commons License 2013.12.01 0 0 44356

"De a sörétraj gyorsabb, mint egy gázfröccs."

 

Na látod, ez a gáz. Ez pontosan az, amit itt a többség "vadásztempónak" tart. A probléma az, hogy felnőtt emberek között, a 21. században ez érv lehet bármilyen vita során. Szomorú.

 

"annak az ismeretlen terepjárónak itt semmi keresnivalója"

 

Az esetek döntő többségében annak a terepjárónak pontosan ugyanannyi joga van ott tartózkodni, mint a vadász autójának. A korlátozásokat részletesen tárgyalja a törvény, és ennek megint csak az esetek többségében a puskás fél nem tesz eleget.

 

"és egy kimondottan orvvadász küllemű alak ül a bal egyben"

 

És mellékesen ezek a törvények továbbra sem teszik lehetővé a vadász számára, hogy fegyvert fogjon "orvvadász küllemű" alakra. Én például pont úgy nézek ki, mint egy orvvadász, csütörtök óta nem borotválkoztam, amúgy sem vagyok egy Brad Pitt, sittes autókkal járok az erdőben, néha este fél 12-kor is. Most akkor rám fegyvert fogva kell megbeszélni, hogy mit keresek (teljesen jogosan) az erdőben? Naneröhögtessükkimagunkatkéremszépen!

 

Akárhogy is nézzük görcsösen próbálsz védeni valamit, amit eleve nem lehet, ráadásul nem is várja el senki, hiszen a napnál is világosabb, hogy egy olyan túlkapásról van szó, amivel többen is találkoztak már a fórumlakók is. Innét kezdve meg lehet magyarázni, hogy miért van erre joga a baromnak (amúgy nincs is), illetve lehet érvelni azzal is, hogy a "golyó nem válogat", de sajnos aki napi szinten közlekedik az erdőben, az előbb-utóbb találkozik a jelenséggel, így pontosan el tudja helyezni a dolgot a saját értékrendjében. A jelek szerint a többségnél ez nem fér bele. Ennyi.

Előzmény: Boar... (44340)