pinguru Creative Commons License 2013.11.29 0 0 44307

Tavaly télen én is beszívtam, munkám miatt kénytelen vagyok erdőben mozogni a járgányommal. Sikerült eltévednem az erdőben és közben rámsötétedett. Láttam mesziről, hogy van valahol egy vadász (kocsi lámpája égett), oda akartam menni, hogy megkérdezzem, hogy merre vagyok, hogy jutok ki. Erre a barom lekapcsolta a lámpáját és úgy próbált elkapni. A helyzet az, hogy emlékeztem, hogy merről jön, próbáltam az útjába kerülni, sejtettem, hogy orvadásznak nézett. Hihetetlen stand upot nyomot le a pacák, többek közt vadkárt, természet károsítást akart fizettetni, továbbá elhangzott az a varázslatos mondat, miszerint "le is lőhetett volna".

 

Ezzel az a gond, az erdő bejáratánál semmilyen magánterületi, vadászati tábla nem volt kihelyezve, javasoltam neki, hogy nézzük végig a track logot, abból egyértelműen kiderül, hogy mi a helyzet, hová kell táblát kitenni. Nyílván egy fillér kártérítést sem vagyok hajlandó fizetni, felölem az FBI-t is kihívhatja. Délután fél 5 volt és sűrű köd, ilyen feltételek mellett vadászni sem szabad.

 

A lövéssel kapcsolatban annyi megjegyzésem volt, hogy a kocsi ki volt világítva, még a tetőlámpák is égtek, illetve lassan haladtam, így ha lelő, akkor egyrészt a családom megkapja a életbiztosításom után járó markáns lóvét, másrészt jó pár évig sitten fog ücsörögni. Természetesen a faszi kihívta a természetőrőket, azok szimplán lehülyézték a faszit.

 

Természetesen semmi bajom a vadászokkal, stresszes lehet kint éjszakázni az erdőben, nyílván felhigult a társaság. A terepjárós fronton egyszerűsődött a helyzet, a költségek annyira megpattantak, hogy a félkegyelműek más hobbi után néztek.