japipapi Creative Commons License 2013.11.28 0 0 31064

Szia!

Jó a téma, ámbár nem igazán a nyúltenyésztéshez tartozik. Valamikor én is gondoltam a nyúlbőr kikészítésére. Voltak kísérletek, de nem nagyon jött be. Kellett mész, ammónia, trisó és sok minden más, de legfontosabb a gyomor. Én okádtam, mint a murányi kutya, ha meg löktem a feleseket deci szám, hát a munkámban nem volt köszönet.  Ugye, a téli bőr a jó, legyen szőrös vagy szőrtelen igény. Nehéz felkutatni a bőrkikészítés trükkjeid, mert ugye a tímárok is évekig tanulják, barkácsolni ebben nem igen lehet. Mondták, kell a lószar, (a természetes ammónia miatt) itt, Pesten nem nagyon lehetett szerezni. Szomszédom ember húgyba áztatta, csak döglégy lett az eredménye. Szóval, nem keserítelek el, még nem találtam házi kikészítésű nyúlbórt. Pedig jó lenne, elképzelem, milyen jó lenne házi (szobai) nyúlbőr mokaszinba csoszogni! :-D

Előzmény: juhosttt (31061)