elemzo9999 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 6108

Egyszerű

 

Akkor régen azt hittem hogy ez a fórum egy közös gondolkodásra alkalmas olyan hely ahol a szakértők és a tanuló fázisban lévők megosztják az elképzeléseiket és így az én ötleteim megerősítést vagy cáfolatot illetve ismeret hiányaim gyorsan választ kapnak.

 

Nem igazán ez a helyzet ezért kénytelen voltam egy másik megoldást keresni, ami ezeket az alapvető hiányaimat pótolta, létrehoztam néhány különböző szakterületen dolgozó szakértőből egy közös team-et.

 

A különböző már alkalmazásban lévő kályhák adatait most sem tudom nyilvánvalóan ezért ez a szükséglet most is megvan, kíváncsi vagyok, lennék arra, ki mit mér, illetve mit gondol arról hogy a mérése milyen jelenségeknek köszönhetően olyan amilyen tételesen.

 

Nyilván csak páran mérnek, a többiek elégedetten melegszenek a kályha ,mellett és nem foglalkoznak ilyen apróságokkal, maximum ha olyan adatokat kapnak hogy fele annyi fa is elég lenne.

 

----

z x m/s áramlási sebesség az a külsö levegő és a belső illetve a távozó gázok hőmérséklet-nyomás külömbségéből adothat...

 

is,  - és ,még egy csomó paramétertől de ezt rendszerbe kell foglalni és egyszerűen számolni.

ez már majdnem megvan, csak még kellenek műszerek is és egy sok paramétert térben való ábrázolás, mert szabálytalan térelemek találkozási pontjai az érdekesek

 

"a füstgázok hömérsékletétől" ez természetes, de ez a probléma is, hsizen a magasabb hőmérséklet segít a huzaton, de pazarol is, ez a legfontosabb hoyg bent maradjon a hő és ne az eget fűtsük.

 

"a járatrendszer kilakításától függöen"

persze, csak tudni kellene hoyg az adott kályha mennyit változtat.

 

 

Előzmény: Ybasc02 (6107)