Egy 5x10 cm-es cimkére nem lehet komplett hatásmechanizmust leírni. A fő ártalmat leírtam: az történik a gyomor hámsejtleivel MEGFELELŐEN NAGY MENNYISÉG fogyasztása esetén, mint a megvágott retekkel a vízben.
Sót von el a szervezetből: Ez is igaz egy másik hatásmechanizmus alapján. Egy üdítőital palackozó üzemben részáramban sótalanított vizet használtak az üdítőkhöz. Csak akkora sótartalmat hagytak a vízben, hogy az előző módon ne károsítsa a gyomor hámszövetét. A szervezet az alacsony sótartalmú vizet befogadva a következőképpen reagál: Helyre akarja állítani a víz-só háztartást, ez fokozott vízkiválasztáshoz: izzadáshoz, vizelet kiválasztáshoz - és ezzel együtt sóveszteséghez vezet. A só is kiürül. Az ember csak iszik, iszik, izzad, pisál és egyre szomjasabb. Ilyenkor a SÓ hiányzik a szervezetből. Egy kis tisztességtelen üzletpolitika, így több fogy.
A szervetlen ásványi anyagokkal, sókkal kapcsolatos dolgokat inkább ne írtad volna le, az tényleg badarság, sőt zöldség. Szerintem a középiskolai kémia és biológia órákon valószínű, hogy nem figyeltél eléggé. Szervetlen ásványi só pl. a konyhasó is, a kálium sók is. A szervezet ugyan nem tudja visszatartani őket, de a sejtek normális működéséhez mind a nátrium, mind a kálium ionok jelenlétére szükség van a szervezetben.
A vesekő az általad állítottakkal szemben úlnyomóan szerves anyagú:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vesek%C3%B6vess%C3%A9g
Si tacuisses, philosophus mansisses!