maguborka Creative Commons License 2013.11.27 0 0 6074

lásd kivel van dolgod. igyekeztem minden kérdésre válaszolni. egyre kiváncsibb vagyok:

vastag betűsek én

 

"HA valaki egy adott kályha  típust sorozatban gyárt, mint vannak itt többen, azoknak kell a kályha paramétereivel tisztában lenni. Azt nem hinném hogy tudják, pld a kályha áramlási ellenállását (mert azt le kell vonni a kémény adott huzatából)" – én nem tudom, nem is érdekel . gumi kéntartalom kategória számomra, pedig még csak laikus sem vagyok L

 

Ennek megfelelően kell megnézni hoyg milyen kéménnyel rendelkezel. – leier 200-as – 5,4 méter magas. 6,3 lesz a végén, de most az 5,4-re érdekes mert csak jövőre lesz véglegesítve a kémény. persze számolhatunk ezzel  is. levegő „szigetelésű” – illetve a házon kívüli 2,1 méter hosszan kőzetgyapottal van kitömve a rés.

A 200 mm csak az átmérő, kell még a magassága is a kéménynek a becsatlakozási pontól számítva, és a kémény technikai adatai. – becsatlakozási pont alja, 5,15 méter persze ha a  véglegeset számoljuk, akkor 6,25 méter. igen alul van bekötve – tudom nem szabályos.

Milyen az uralkodó szélirány - Nyugati, földrajzilag hol van Nagymaros (a területre érvényes átlagos időjárási adatok beszerezhetőek (légnyomás, szél, hő, pára stb).  

A településen belül milyen az árnyékoltsága föld szintjétől  2,2 méter magasan áll ki a kémény (van az uralkodó széliránynak megfelelően két hatalmas ház a szomszédban amelyek megemelik a szelet stb. – nincs ilyen. 20 méterre van a szomszédnak akácfája. Turbulencia van a házra nagy szélben, de semmi több. Nem észrevehető. Ha fúj a szél, akkor fúj rendesen.

 Honnan akarod a kályhának beadni a levegőt? - lakásból

A széliránynak megfelelő oldalon lent 1 méterig negatív a nyomás, a másik oldalon szintén.

Milyen záródóak az ablakok (modern és totális zár stb.) – modern műanyag 3 rétegű – totális zárás, ablakkereten - szalagok kívül belül is. 

Előzmény: elemzo9999 (6072)