Szomjas cápa Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94026

Az ioncserélt víz ártalmassága: Az ozmózis nyomás különbség hatására a sejtbe a sejthártyán át víz diffundál. Egyes sejtek széthasadhatnak. Hasonló helyzet, mint amikor a megvágott retek vízbe helyezve rózsaként kinyílik. Ahhoz, hogy ártalmas legyen, meg kellene inni egyszerre vagy három litert.

 

Gyártás: Az ioncserélő ivóvíz csapra kötve, abból csorog a flakonba a végeredmény. Ivóvízből állítják elő, mert az kevésbé szennyezett, mint egyéb vizek. Az ioncserélőt a magasabb sótartalmú, szennyezettebb víz használata esetén gyakrabban kell regenerálni, élettartama alacsonyabb lesz. Drágább szennyezettebb vízből előállítani.

 

Higiénia: Ha a flakonban  nem volt valami kutyszar, az ioncserélt vízben sem lesz. Ennyi erővel a desztvízben is lehet fertőzés közvetítő akármi. Egyébként a baktériumok, gombák sem igen élik túl sokáig az előbbi ozmózis különbséget. A pálinkába kerülést meg plánen nem élí túl semmi, az abszolút sterilnek tekinthető. Vicc kategória lenne, ha valaki azt mondaná, hogy bármilyen fertőző betegségét a 40 - 50 %-os alkohol tartalmú pálinkából kapta. A nagyanyóm, ha valamivel felhasította a bőrét, pálinkával fertőtlenítette a sebet. ELPOCSÉKOLTA a nedűt!!!

 

Egyébként ez az egész hígító víz mizéria hit kérdése, hogy ki mit használ: Minden tiszta víz alkalmas hígításra, ami nem ad mellékízt a pálinkának és nem színezi el.

Előzmény: vasbicikli (94024)