tucsi54 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 354

Az újságosoknál ma megjelent a 7. szám. Azoknak, akik most kezdenek el szerelni néhány jótanács:

 

  • A piciny csavarok könnyen elgurulnak, leesnek. A szerelést egy nagy tálca fölött érdemes végezni. A csavarokat vonzza a mágnes. Egy hűtőmágnest a tálca szélére lehet helyezni, és a csavarokat erre tenni, így nem gurulnak el. Ha mégis elgurulnának, leesnének, a mágnessel könnyebben megtalálhatók. A mágnessel ellenőrizhető, hogy mely alkatrészek készültek vasból, és melyek rézből.
  • A hernyócsavarokat ne kézzel kapassátok be a helyükre, hanem húzzátok rá az imbusz kulcsra, és úgy tekerjétek be. Érdemes a hernyócsavarokat a csomag kibontása után rögtön a helyükre csavarni, és csak utána összeszerelni az alkatrészeket. Így kevesebb az esély, hogy elvesznek.
  • Az oldalsó fogaskerékszendvicsnél a NAGYOBB fogaskerékre kell rácsavarni a NAGYOBB fekete műanyag csapágyfelet a KISEBB csillagfejű csavarral. A kisebb csavar erősebben meghúzható. A nagyobb csavar szorítja össze a két csapágyfelet, ezt óvatosan kell meghúzni, mert könyen beszorul a csapágy a tartókarba. Vigyázni kell, hogy könnyen, szabadon lehessen pörgetni a fogaskerekeket.
  • A 7. számban kapott kalibrációs tárcsa a tengelyre pontosan merőleges legyen, és szélének a tengelytől mért távolsága mindenhol azonos legyen (ne legyen excentricitása). Ez most még nem annyira kritikus, de ha azt akarjuk, hogy majd a Föld könnyen keringjen, ahhoz alapvető.

Jó szerelést, és sok örömöt kívánok!

Én még várok a tárcsámra két hetet. :o(