Émile Creative Commons License 2013.11.26 0 0 69711

 Megfelelően kell használni az  átlagot. És még annyit az átlag mindig csak egy szám és nem több. Viszont ez a szemes példa a lehető legrosszabb. Ugyani van kettőszemű muksó egy szemű és szem nélküli. Viszont  háromszemű nincs.

 A vizes példára : mint írtam az átlagos vízfogyasztás egy felnőttre nagyjából 3 m3/fő/hó. Ez lehet 3,1  3,2 vagy 2,9 m3, ezt simítottam a nagyjából szóval.

 

 Viszont  nem lehet úgy megadni, hogy az átlagos vízfogyasztás 2  és 4 m3 Fő/hó között van, lehet viszont úgy ,hogy a többség  2 és   4 m3 között van. (harang görbe )

 A konkrét fogyasztások viszont tág határok között változhatnak, akár  0,1 m3 és 18 m3 között is. Az első egy nagyon nagyon takarékos ember gyakorlatilag az iváson kivül semmi másra nem használ vizet ( elvileg nem is  kell ) a másik egy 'bűnösen' pocsékló, habár nem tudhatjuk mi francnak használ annyi vízet, de a jővő felé bűnt követ el.

 

 

 Ja látom  fűtési topik. nos én a banki irodákban néha megjegyzem, hogy az rendben van hogy túlfűtik ( az ügyfelet leszarják, van pénzük ) de mondom jó lenne egy energetikust felvenni, mert a túlfűtés bünös cselekedett az unokáink felé.

 Némelyek bolondnak néznek, némelyek meg nem értik mit is mondtam.