Flakvierling Creative Commons License 2013.11.25 0 0 97108

Gyönyörűek, egyet-egyet biztosan veszek! :) Rosszabbra számítottam, ezek nagyon jól néznek ki. Szerencsére a hibák egy részét kijavították.

Ha megengeditek, én egy kis észrevételt fűznék a modellekhez, képekkel illusztrálva. Tudom, szőrszálhasogatásnak tűnhet, és nem is akarom kisebbíteni a kiadó cég érdemeit, de ha valaki esetleg olyan döntés előtt áll, hogy melyiket vegye meg, vagy hogy melyik a "jobb" (minkettő szebb és formahűbb, mint az átlag ist szerintem), akkor annak hasznos lehet. Nyilakkal jelöltem meg, hogy hol vannak "hiányok" vagy érdekes megoldások. Még egyszer: ettől még nem lesznek rosszak ezek a modellek. Én valószínűleg megpróbálok majd egyet átalakítani, de nem azért, mert az alapmodell rossz lenne, csak egyszerűen mert ha lehet, miért ne legyen jobb.

1985-ös bézs 353-as:

A hátsó sárcsapógumi rossz helyen van rögzítve. A hátsó sárvédő alsó élének középénél kellene rögzülnie.

Az első sárcsapógumi szerintem felesleges, de lehet hogy ettől még volt, amit így szereltek. A legtöbb enélkül jött ki a gyárból az biztos.

Az első lökhárító köténylemezzel együtt egy olyan Wartburg benyomását kelti, amivel már ütköztek és elhajlott a lökhárító tartóvas. Remélhetőleg ez nem lesz így minden modellen. Így kicsit lepukkant hatása van. :)

Belül nincs meg a fehér kárpitozás imitálása (egyen-barna, a C-oszlopon is)), sem pedig a biztonsági öv. Nyilván sokan mondhatják, hogy ez nem követelmény, de egy 1:18-asnál szerintem már ott kellene lennie.

A kilincsek a műanyag kilincs előtti fém kilincsre hasonlítanak, annak is a fekete, IFÁra szerelt változatára. A műanyag kilincs vastagabb és kicsit másabb a formája.

A hátsó kipufogót "nem tartja semmi". Ott kellene lennie egy felfüggesztő gumielemnek. Érdekesség, hogy ez még az 1:43-as retrós Wartburgokon is ott van, vár elnagyolva.

A küszöb hiányzik mindkét modellről. Igazából ez annyira nem zavaró elölről, felülről nézve, de oldalnézetből már látható. Ahogy az emelési pont hiánya is, ami tulajdonképpen az alváz egyik nyúlványa.

A motorháztatőre megcsinálhatták volna a spricnit (egy kis dudor és fekete pötty lett volna, cserébe megbontja a nagy homogenitást).

A beltér egyen-barna (ahogy mér írtam), még az ajtók egyébként a karosszéria színére fújt eleme is. Az ülés háttámlája túl vaskos és szögletes, formára nem annyira egyezik a gyárival.

 

1967-es, első szériás 1000-es:

A hátsó sárcsapó gumi itt is túlságosan előre került. Ahogy írtam, a hátsó sárvédő alsó felének közepén kellene rögzülnie.

Az első gumin valami fura torzulás figyelhetőmeg. Remélhetőleg ez megint csak valami "egy az ezerből" hiba és nem lesz túl általános.

A belső visszapillantó színe nem jó (és talán a formája sem, mert ebben még nem a panormáma-tükör volt)

Fehér belső tető- és B- illetve C-oszlop kárpit itt sincsen. Sem biztonsági öv.

A külső visszapillantó tükörnek nem az A-oszlopon, hanem az ajtó alumínium keretén kellene rögzülnie (nyilván nem tudták valamiért oda rögzíteni a modellen)

A küszöb itt is hiányzik.

Az első lökhárító itt is "törött Wartburgos".

A csomagtérnyitó gombjának alátéte itt még nem fekete, hanem szürke kellett volna, hogy legyen.

Ha már a hűtőrács bordáit kifolyatták feketével, valahogy leárnyékolhatták volna a díszkarika bordáit is, ha nem feketével, akkor valami sötétebb szürkés árnyalattal (ez nem hiba, csak megjegyzés).

Az első keréken lévő hiba itt is látható, jelöltem.

A műszerfal barnának tűnik (nem helyes), a körülötte lévő résznek (függőleges síkok) az autó színében kellene megjelenniük.

Az ajtónyitó gomb az újabb fajta, a régi, első szériás még jóval kisebb volt. A beltér egyen-barna.

A hátsó ajtók kis ablakának oszlopa a kocsi színére volt festve eredetileg, nem kapott alumínium csíkot, ahogy a modellen.

A dísztárcsák túl kicsinek tűnnek (átmérőre).

 

Nos, ennyi lenne. Remélem nem veszitek kötekedésnek. :) Nekem is tetszenek és ahogy mondtam, veszek is belőlük. De ha kritikus szemmel nézem, ezek olyan apróságok, amire még odafigyelhettek volna. Mindegy, elvileg otthon is ki lehet javítani nagyjukat. Remélem legalábbis. :)

Előzmény: policecars (97096)