Longvale Creative Commons License 2013.11.25 0 0 3675

Simmonsnak van még vagy húsz kiadatlan műve magyarul, az ebben a formában húsz év (ha csak nem tesznek le róla pár év múlva, mert jön eladhatóbb szerző), de mivel Dan Simmons jelenleg is ír, így ez az időhatár csak nőhet.

2014 őszén az Agave Simmonstól megint egy scifit akar kiadni. Ez különösebben nem hoz lázba, de olvasgattam a többi regényéről is, van egy krimisorozata, a Joe Kurtz, az se nagyon érdekel, de van pár thrillere, ami legalább annyira horror is, azokat nagyon dicsérik. Azokat szívesen elolvasnám, mint A Winter Haunting (2002), The Terror (2007) vagy a Drood (2009). Némelyiknek a témálya is nagyon érdekfeszítő. Jobb lenne az Agave ezekből adna ki inkább, ráadásul újabban Simmons inkább ilyeneket ír, mint scifiket.

 

The Terror alapja igaz történet, s ez teszi érdekessé: A Terror a Franklin-expedíció egyik hajója volt, akik a híres északnyugati átjárót indultak megkeresni, de a két hajó a jég fogságába esett 1846-ban két évre, s egy idő után elhagyták a hajót délnek tartva (legalábbis a nyomok szerint). A 129 fős legénységből senki nem élte túl, de az egész expedíció sorsa máig rejtélyes, úgy néz ki néhányukat a többiek egyszerűen felfaltak. Simmons ad a regényében egy megoldást, egy természetfeletti megoldást, mivel nála az expedíció vezetőjét, Sir John Franklin kapitányt, egy lény megöli, és Crozier kapitány veszi át az expedíció vezetését.

Egy szörnyű fenevad les a hajó korlátain túl a legénységre, mint egyfajta prédára. Ezért gyalog menekülnek dél felé, ami egy nagy rémálommá válik az ismeretlen, gonosz lénnyel a nyomukban...

 

Előzmény: parszek2 (3673)