cucu Creative Commons License 2013.11.24 0 0 69690

Ahogyan írod, a bemenetei védettek, de nem az áramkör fizikai értelembe vett belseje! Az ellen nincs védelem! Ezért ajánlottam, hogy lehetőleg mezítláb -minél erősebb galvanikus kapcsolatban a földdel- cseréljünk ilyet! Nincs ebben semmi életveszély! Nem rúg vissza, mint pl. a TV készülék. Ja, persze, ki kell húzni a konnektorból. Ez a szakiknál nyilvánvaló!

 

De visszatérve a cserére, már a a raktározásnál és a szállításnál, kivételnél -vagyis a kézbe vételtől kezdve- gondolni kell az ESD védelemre! A gyártást most direkt nem említem. Ezek a hibák gyakran nem azonnal, hanem később aktíválódnak, jelentkeznek! Először minden jónak látszik, majd egyszer csak bizonyos funkciókat nem végez el, mert a proci ezen a területen megsérült egy kisülés miatt, amit előre nem lehet meghatározni, mikor áll be. Szóval ez egy nagyon ravasz hiba. Olyasmi, mint a CO mérgezés...

 

Szóval, ahol van relé, ott azzal érdemes kezdeni. Nem ritka, hogy amikor kiszerelem a relét és megmérem az érintkezőit, a rövidzár helyett (0 Ohm) 40-60 Ohm-ot mérek, ami elégtelen érintkezést jelent. Úgy nyugalmi, mint meghúzott állapotban. A többi csak ezután következik.

Üdv

 

 

Előzmény: C20NE (69679)