nedus1965 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 49070

   Naszály Trail rövid táv ( 24.5 km 1100 m szint )

 Nagyon-nagyon vártam ezt a napot ! Az igazi visszaérkezésem a terepfutás világába ! ( még most is hihetetlen , hogy csodás módon-jó , azért valamicskét tettem is hozzá-meggyógyúlt a bokám . Mert egyébként most javában térdig gipszben lábadoznék ! )

  Peti barátommal jó korán kiértünk Katalinpusztára . Gyors rajtszám felvétel után megcsodáltuk a nagyon izléses és szép kiránduló-központot . Verseny előtt sok ismerőssel találkozás és kis melegítés . Pontban 8-kor Rajt . Óvatosan ( talán kicsit túlontúlis óvatosan ) kezdtem , közben az első 1 kilin az új órát bizguráltam , ezért valamit el is nyomkodtam rajta .

A pulzusomat figyeltem , 150 fölé csak óvatosan engedtem , de azért a keményebb emelkedőkön felcsúszott 155 köré . Az emelkedőket aktuális képességeim szerínt , a lejtőket óvatosan a bokám miatt , a futhatós részeket pedig ahogy megy alapon futottam .

 Az első Naszály-csúcs mászás előtt értem utol J.Bélát , igaz , ő is csak pár hete fut újjra , mióta vége a sárkányhajós időszakának . Lefelé a csúcsról megfogtam egy XS2-tős srácot , róla kiderűllt , hogy a két körös hosszún indúllt . Jól bekezdett ! Aztán innen egyedűl mentem . A második Csúcs-hódítás már keményebb volt , a facsúsztatón többször is bele kellett gyalogolni közel 160-as értékekkel . A toronytól leóvatoskodtam a kéken a boka gyilkos 2 kilin , gondoltam is , hogy most fognak utolérni . De nem így történt és a Gyadai réti síkon átdagonyáztam a néhol cipőmarasztaló sárban a tanösvényig . Itt viszont már kezdtem elfáradni és a már kissebb emelkedőkön is belegyalogoltam párszor . Jó volt célba érni , ennyi mára bőven elég volt . Kis levezetés után forró fürdő és finom ebéd , szuper ez a verseny . Egyébként is minta szerű volt minden . Tökéletes , eltévedhetetlen pálya jelölés , jó frissítés és pazar cél körűlmények .

 Eztután jött a slusz poén : kiderült II. lettem , Béla barátom III. . Ennyi év alatt még sosem álltunk együtt dobogón .