T Prelleg!
„Szerintem a feedback állandó nyomogatása, a sorozatos „feljelentgetések” nagyon kártékonyak tudnak lenni.”
Aztán miért?
Minden indulásnál avval kezdek, hogy megnézem az új értékelést. Aztán minden utasítással ellentétes javítást szigorúan visszajelzek. Ha kell minden egyes sort. Aztán ha a végére elég dühös leszek, abba is hagyom az egészet. Hát kel ez nekem?
És ha már értelme nincs, legalább dühömet levezetem
„Már én is nyomtam Feedback-et (két alkalommal).”
Nem egy nagy szám. Igen türelmes lehetsz. Minden lepereg? Nekem több mint húszezer adatlapom van elbírálva 98%-os hatékonysággal (95.884 pont), és hibáim zöme ezekből a „hibákból” adódik.
„Ha észreveszik, hogy valakivel feltűnően sokszor nem értenek egyet az indexelők és kizárják, a kevés egyeztetőből még kevesebb lesz”
Aki azt a három százalékos javítást tette, meg aki folyamatosan értetlenkedik azokat a bíráskodásból bizony ki kéne zárni.
„ nekem még mindig jobban megéri az, hogy egy lelkes, de a szabályokat …………. folyamatosan figyelmen kívül hagyó egyeztető néha lerontja a százalékaimat, minthogy még jobban lelassuljunk.”
A szabályok be nem tartása káoszhoz szokott vezetni. Kimennél közlekedni egy forgalmas városba, ahol mindenki másképp értelmezi a szabályokat? El sem mernék indulni. Bízni kell abban, hogy nem csak én, hanem mások is betartják a Kreszt.
„Valaki már belegondolt abba, hogy ha továbbra is ilyen ütemben haladunk, mikorra fogunk elkészülni az egész ország anyakönyveinek indexelésével és az egyeztetéssel?”
Igen belegondoltam. Nagyon sokára. Én már biztos nem érem meg. De nem is személyekről szól a projekt. Nem is olyan rég egy felvidéki/másvidéki anyakönyvért több száz kilométert kellett utazni az ismeretlenbe (Próbáltad?).
Hová sietsz? Gazdálkodj avval ami van, az is elég sok, sőt rengeteg.
Amiben nagyon igazad van.
„Persze erre is lenne megoldás, pl. vissza kellene hozniuk a fórumot.”
Erre tényleg szükség lenne. Persze magyar nyelvű. Szörnyű az ide-oda fordítgató fórum.
Itt az „Index Fórumon” is lehetne nyitni egy csak ezzel foglalkozó topikot. Van már néhány minket is érdeklő, a ittenin kívül például „MyHeritage”, „Nevek családnevek magyarul”, „Betegségek régi nevei”.
Én már ajánlottam, nem nagy sikerrel (sajnos én nem tudok nyitni, kevés a hozzászólásom, meg nem is nagyon értek hozzá).
Ha elég sok indexelő látogatná, meg talán az arbitrátorok is odanéznének kis JÓtanáccsal, igen hasznos lenne.
Ahogy körülnézek elég sokan tapogatunk itt a sötétben (a nem megértés sötétjében)
Üdv BSH