zerfer Creative Commons License 2013.11.21 0 0 12279

a) Alapvetően az arbitrátort hibáztatom az ilyen gondokért, neki ugyanis első lépésként ellenőriznie kell(ene), hogy a két indexelő rekordjai szinkronban vannak-e, és ha szükséges párhuzamba hozhatja őket. Az eredményességi százalék számomra sem cél, csak egy visszajelzés arról, hogy milyen kisebb-nagyobb hibákat követek el. Elvben ebből lehet tanulni, feltéve ha nem egy év után kapom meg az értékelést.

 

b) Úgy vélem, nagyon jól összefoglaltad az "OR" kérdést, én is igyekszem ezt az utat követni. A rövidített előneveknél azért vigyázni kell, van aki beírja a "Ns" (nagyságos) "előnevet" is. Az adatbázisban is van "Tek Horthy" (tekintetes).

 

c) Én már jajongtam, hogy az unokáim se fogják Vas megyét látni... Ahol lehet gyorsítsunk, de ne minden áron. Talán majd az új indexelési módszer (1 ember indexel, 1 átnézi, de később is lehet majd megjegyzéseket tenni) fog segíteni. Ma legalább 10 olyan csomagot néztem át, ahol az egyik indexelő csak az első oldalt dolgozta fel, a második üres volt. Elvben az ilyen csomagot vissza kellene küldeni újraindexelésre. Mikor végzi el valaki az indexelés javítását? Mikor lesz elbírálva? Hónapok telnek közben. Másrészt félek, hogy a hibázó indexelő az ilyen visszaküldött csomagról nem kap értesítést. Ezért azt csináltam, hogy elfogadtam a másik indexelő munkáját (nagyon könnyen olvasható oldalak voltak) és így a hibázó indexelő a második rekordnál minden sorra hibajelzést kap. Talán megnézi, miért... A csomag viszont elfogadva, akár holnap mehet a kereshető adatbázisba.
A kommunikáció nagyon hiányzik, elsősorban MAGYARUL. Sok potenciális önkéntest elriaszt, hogy szinten minden információ csak angolul érhető el. Aki pedig mégis elkezdi és sorban kapja a "hibás" jelzéseket, aminek az okát nem érti, előbb-utóbb hátat fordít az egésznek. Talán valami Q&A is kellene, ahol folyamatosan bővítve le lennének írva a közösen egyeztetett, magyar viszonyokra adaptált alkalmazási példái a mormon alapszabályoknak, mert az sem várható el, hogy valaki több ezer fórumbejegyzést végigolvasson.

 

d) Miért eretnek a gondolatom? Ha egy személynek (akinek nem tudom a nemét) a házastársa NŐ (mivel a férje nevét viseli -né kegészítéssel), akkor az a személy csak és kizárólag FÉRFI lehet. A szabályok megengedik, hogy jelöljem a nemet, ha találok bármi arra utaló jelzést (a keresztnéven kívül). Azt nem írták sehol, hogy ez az utalás nem lehet indirekt. Azonos neműek házassága pedig akkor még szóba sem került.

Előzmény: Prelleg (12278)