Scalabrini Creative Commons License 2013.11.20 0 0 73

Buen día (csak így "argentínul")!

 

4 napig nem voltam Magyarországon, így csak most válaszolok. Sajnos nem Argentínában voltam :(

Azt nem tudom, hogy mi az a dollar blue, csak azt tudom, hogy ha nem bankban váltasz akkor többet kapsz a pénzedért. Bs. As. "Váci utcáját" úgy hívják, hogy Calle Florida. A Plaza de Mayo-t (itt található a Casa Rosada, a Cabildo és a Cathedral is) köti össze a Plaza San Martin-nal (it  található a Katonai Múzeum, ill a park másik végén a Malvin-szigeteki háború áldozatainak az emlékműve). Argentínában soha nem mondd, hogy Falkland-szigetek - mi sem mondjuk Erdélyre, hogy Románia!

Szóval ezen az utcán, ácsorog egy jó pár ember és egész nap ezt mondja: "Cambio, cambio, dollar, euro cambio." Náluk lehet váltani, mert ők egy-egy pénzváltóhoz tartoznak, amik ott  vannak az üzletek között. Bár azt hallottam, hogy most az elnöknő ezeket hivatalosan bazáratta, de hát ez nem Svájc! Attól ezek még nyitva vannak! Én máshol szoktam váltani, közel a szállásomhoz. Ha már tudod, hogy hol alusztok, megnézzük, hogy messze van-e!?

Étkezés: a hús szó alatt "carne", csak a marhát értik. A csirke = pollo, a disznó = cerdo (ne egyél mert drága és a marha sokkal finomabb is!!!). Az argentínok nem konyhaművészek, többnyire grillezik (parrillada) a húst. A kedvenceim "bife de chorizo" = steak és a "milanese ternera" = rántott borjúszelet.

A repülőjegyeiteket már megvettétek?

Az út hosszú és hatalmas különbségek vannak a légitársaságok szolgáltatásai között!

Két napig még itthon vagyok, ha valami eszedbe jut csak írj!

Előzmény: pkalman (72)