JPmiaou Creative Commons License 2013.11.20 0 0 12248

Kérdés olyanoknak, akik a MACSE-féle feldolgozásban résztvesznek: mekkora képernyőtök van? Az enyém átlag laptop-méret, és nem találok rajta olyan elrendezést, ahol nem kell  m i n d e n  e g y e s házasság után !! arrébb tolni a képet, a velejáró oda-vissza váltással az Excel és a képnéző között. Ez engem nagyon lelassít, és mivel csak nagyon ritkán van alkalmam dolgozni rajta, alig haladok -- 600-valahány képből most tartok a 42.-en, lassan fél év után. (Már félek, hogy hiába dolgozok -- a képeket már biztos rég odaadták valaki másnak, aki már hónapokkal ezelőtt biztos befejezte és beküldte...)

(zerfer 12244:) A FamilySearch-féle indexeléssel kapcsolatban már felmerült többször a zárojeles nevek kérdése. A LOFSII-n megőriztük a megszünt FS fórumon történt beszélgetés nagy részét (http://www.lofsii.com/index.php?topic=164.0), de ez mind angolul folyt.... Tehát röviden: ha nem lehet biztosra megállapítani, hogy helyesbítésről vagy álnévről (alias-ról) van-e szó, legjobb a több információ mellett dönteni, és "or"-al álnév/alias-ként indexelni.

(Prelleg 12223:) Kihúzva vagy nem, én egyformán kezelném a "téves bejegyzés"-t, és a "kihúzott de nem pótolt" utasítás szerint indexelném. Majd a kutató kibogozhatja.