ŰTH Creative Commons License 2013.11.19 0 0 38953

Szia!

A nagy kérdés szerintem az, hogy kitől vetted az autót. Ha a magánszemélytől (vagyis a budakalászi márkaker csak bizományos volt), akkor szerintem nincs sok esélyed az érdekeid sikeres utólagos érvényesítésére. Illetve, ha kaptál olyan állapotlapot, amit ők maguk (tehát a budakalásziak) adtak ki, akkor nyilván van.

 

Alapvetően más viszont a helyzet, ha a márkaker volt az eladó. Ha tőlük vetted, akkor nagyon jó helyzetben vagy, minden esélyed megvan a károd enyhítésére.

 

Nekem volt egy szinte pont ugyanilyen esetem. Egy még garanciális nisszan primera kombit vettem nisszan márkakereskedésben. (Ki se próbáltam, mert minek... Garanciális volt és az értékesítő ember hibátlannak mondta. Kaptam állapotlapot, amelyen nem volt bejelölve, hogy sérült volt. Igaz, az sem, hogy sérülésmentes... Rákérdeztem, mire azt mondta az ember, hogy sérülésmentes. Ebben maradtunk, kifizettem, elhoztam.) Pár nappal később, az esedékes szerviznél - másik márkaszervizben - mutatták, hogy sérült volt az autó. Visszagurultam az eladó márkakerbe pampogni. Ember kérte az állapotlapot. Átadtam. Ember mondja "de hát ezen nincs bejelölve, hogy sérülésmentes volt". Mire én "de az se, hogy sérült volt, és maga azt mondta, hogy sérülésmentes, nem emlékszik???". Ember (patkány) mondja nem emlékszik. Mire én "megbeszélném az ügyet a kereskedés vezetőjével". Ekkor fordult a hozzáállása. Azt modta, bökjek egy másik primera kombit azok közül, amelyek itt most a telepen vannak. (És volt vagy ötven.) Én meg böktem egy fele annyit futott, fele annyi idős, csúcs felszereltségű, már ráncfelvarrott modellt. Az ember arca megnyúlt egy kicsit, mondta ezt nem lehet, ez más árkategória. Mire én "maga mondta, hogy bökjek"... A vége az lett, hogy persze rá kellett fizetnem, de csak keveset, mert az ember vert helyzetben volt. Nagyon jól jöttem ki abból a szituból, de csak azért, mert a kereskedés volt az eladó, és mert volt általa kitöltött állapotlap. És persze kellett hozzá az is, hogy az emberben meglegyen a betyárbecsület. De ha nem lett volna, szerintem jogi úton is jó esélyem lett volna az érdekérvényesítésre.

 

Üdv:

ŰTH

Előzmény: troberto (38942)