Neucerma Creative Commons License 2013.11.18 0 0 12218

Sziasztok!

 

Teljesen kezdő vagyok a családfa kutatásban, segítségeteket szeretném kérni. A Familysearch honlapján szerencsére viszonylag sok adatot találtam az induláshoz, azonban néhány adattal nem tudom mit lehet kezdeni, nem tudom a „Digital Folder Number”, „Image Number” illetve „GS Film Number” jelentését, hasznát.  Az egyik keresés az alábbi eredményt adja:

 

Name: Juliána Tormássy 

Event Type: Baptism 

Event Date: 31 Jan 1841 

Event Place: Nagykőrös, Pest-Pilis-Solt-Kis-Kun, Hungary 

Gender: Female 

Father's Name: 

Mother's Name: Súsánna Tormássy 

Reference ID: 234 

Line Number: 

Digital Folder Number: 004705019 

Image Number: 00467 

GS Film number: 622808 

 

A keresést a „Hungary Reformed Church Christenings, 1624-1895” linkje alatt futtattam, ezért ha jól gondolom ez azt jelenti, hogy a bejegyzést a református egyház nagykőrösi egyházközségének levelei között kell keresni (amit, ha jól sejtem a kecskeméti levéltárban lehet megtalálni).

Abban tudnátok-e segíteni, hogy a „Digital Folder Number”, „Image Number” illetve „GS Film Number” mögötti számok alapján a Familysearch-től (vagy valahonnan) elektronikusan elkérhető-e, igényelhető-e a digitális kép (azaz otthonról is folytatható a keresés), avagy ezen számok segítenek-e a levéltárban történő konkrét keresésben? (Illetve egyáltalán mire jók, mire tudom őket használni a keresésben?)

Plusz ha valamit rosszul látok, értelmezek kérlek javítsátok.

Előre is köszönöm.

István

 

Ui: természetesen igyekeztem visszaolvasni a fórumot, de ezen kérdéseimre nem találtam meg a választ, vagy nem értettem meg. :)