tucsi54 Creative Commons License 2013.11.17 0 0 307

És igen!!!

Sikerült megszüntetnem az 55 (Mars) és 65 fogú fogaskerekek közötti enyhe szorulást.

Elég volt a 65 fogú fogaskerék tartókarját rögzítő hernyócsavarral szemben egy 0,1 mm vastag merev fóliát csúsztatni az oszlop és a tartókar közé. Ez távolabbra tolta a tartókarba csapágyazott fogaskerekeket a Merkúrt tartó fogaskeréktől.

Szóval az én ötletem a szorulás megszűntetésére az, hogy először is a Merkúr fogaskerék excentricitását a lehető legkisebbre kell szorítani a kerék és a tengely közé csúsztatott vékony lemezkével.

Ha még így is marad egy kis szorulás, akkor a 65 fogú fogaskereket kell távolítani az 55 fogú fogaskeréktől úgy, hogy a tartókar lyukjába a hernyócsavarral átellenes oldalra csúsztatunk egy vékony lemezkét. Ez nekem már segített.

Ha még így is maradna szorulás, akkor én nem a fogaskerekeknek esnék neki tűreszelővel, hanem a tartókar lyukját reszelném félgömb alakú tűreszelővel a hernyócsavarnál. Ez lehetővé teszi, hogy a lyukba az átellenes oldalon még vastagabb lemezkét lehessen csúsztatni a tengely mellé. Ezáltal a fogaskerekeket még távolabbra lehet tolni egymástól.

 

Bocs rosidosrob!

Előzmény: tucsi54 (294)