tomlindudek Creative Commons License 2013.11.17 0 0 94770

Üdvözlök minden kedves fórumozót!

 

Daniboy79!

 

Hány éves a kisfiú?

 

Sínek:

 

Ezt a készletet csak a Piko A sínekkel lehet bővíteni. Ha szőnyegen, vagy padlón szeretnétek játszani, akkor ez a vágányzat könnyen szétcsúszik, ha véletlenül megrúgja valaki, másrészt kis kezekkel kissé nehézkes az összerakása. Nagy előnye a 2,5mm-es sínkorona magasság, amin a régebbi (pl. börzén vásárolt) modellek is jól futnak.

 

Ha nagyobb bővítést tervezel későbbre és a padló a fő játéktér, akkor én a ROCO ágyazatos síneket javaslom. Mindenhol kapható, könnyen összerakható, jobban tartja a geometriát a padlón rálépkedés után is.

 

Asztalra én a Fleischmann síneit választottam. Könyebb volt lecsavarozni, mint a Roco-t és szebb is, valamint a későbbi szerelvények felülről is szerelhetőek. 

 

Modellek:

 

Ha börzén veszel régi modelleket, azoknak a kerekeit érdemes lecserélni mostani Piko kerekekre. Tapasztalatból mondom,

hogy a 30 éves kocsik kerekei elég rozogák.

 

Új modelleknél a csatlakozók (kupplungok) mind szabványos rögzítéssel vannak bepattintva, így mindegyik lecserélhető a hagyományos kengyelesre (ami ebben a készletben is van). Ezek ívben is összekapcsolhatóak, egyes modern közelkapcsolók csak egyenes szakaszon hajlandóak összekapcsolni.

 

Nálunk most ez van:

 

Van egy egyszerű asztalka rögzített sínekkel. A kiegészítőket a gyerekek teszik fel, ha akarják. Tologathatnak rajta autókat is. Padlóra meghagytuk a Roco síneket. Ez azért jó, mert kreatívkodhatnak a gyerekek a pályaépítéssel, nincsenek korlátozva, lehet egyész nagy pályát is építeni (de azt ugye szét kell szedni). A Piko A síneket eltettem.

 

A modellek mind kengyeles kapcsolójúak. Vannak Régi Piko, új Piko, Fleischmann startszettes és egy Roco kocsi. A régi Piko kocsik lecserélt kerekekkel.

 

Üdv.

 

tomlindudek

 

 

Előzmény: Daniboy79 (94765)