Ybasc02 Creative Commons License 2013.11.16 0 0 6011

"Általában a fórum szoftverek ilyen módon működnek, pár évig beszélgettünk lovas fórumban, ott is ez volt. Sok embert zavar ha számára éppen az adott pillanatban nem teljesen érthető dolog hangzik el, és akkor elkezd védeni valami betokosodott véleményt vagy gyakorlatot, és közben megsértődik, és persze meg is sértik ha hülyeségeket beszél...."

 

Tudnék én is mesélni külföldi kályhás forumról is ...ott is fújták a régebbi hagyományos dolgokat, volt pár idösebb szaki a felületen, akik csakk akkor kezdett hinni az ujban , a másban, amikor a szövegves, új elméleti tartalom mögött , gyakorlati megvalosulás is volt akár fotók formájában is. Így már megyözhető az emberek többsége....

 

"Gondolkoztunk is ezen, hogy érdemes lenne speciális problémákon agyalni többen, de az is rendezetlen jogilag hogy mi van ha közösen kitalálnak valamit. Ha valaki bedob egy ötletet ami félig kész, többen hozzászólnak valamit ami javitja, más meg kidolgozza, és lesz belőle egy szabadalom akkor mi van."

 

Ahogy mondtam létrehozható egy olyan felület, (már van is ileyen külfödön) ... ott minden laikus profitál valamilyen szinten, segitséget kap akár a profiktól is, segít ha tud de feltétel hogy tapasztalatait megossza másokkal is , igy akár egy információs hálozat is létrejőhet ahonnan a hozzáértők profik kiértékelik, elemezik a befojt informácókat és szük körben akár meg is vitatják szakmai szinten.

De viszont ott nincs olyan megnyílvánulás hogy az enyém a legjobb, a legcsodálatosabb, a leghatásosabb vagy oltalom vagy szabadalom alatt áll...