elemzo9999 Creative Commons License 2013.11.16 0 0 6010

Nyilván igazad van abban hogy nemjöhet létre komolyabb vita, mert minden rendezetlen.

 

Általában a fórum szoftverek ilyen módon működnek, pár évig beszélgettünk lovas fórumban, ott is ez volt. Sok embert zavar ha számára éppen az adott pillanatban nem teljesen érthető dolog hangzik el, és akkor elkezd védeni valami betokosodott véleményt vagy gyakorlatot, és közben megsértődik, és persze meg is sértik ha hülyeségeket beszél.

Ott pld egy amerikai speciális zabla használatának jogosultságán, értelmén vagy gyakorlatán ment egy a vita úgy hogy az emberek életükben nem is láttak olyat közelről, mégis mindent tudtak róla azonnal, főképpen azt hogy nem jó. Senkit sem zavart hogy világbajnok is azt használja és 50 éve működik a dolog amerikában.

 

Ma az új skype már tudja a konferencia beszélgetést, egyszerű azt használni, úgy hogy valaki moderátor és egy vita (gondolkodás) módszertant betart mindenki, pld Edward De Bono Hat kalap módszerét.

Mi ezt használjuk páran.

 

Gondolkoztunk is ezen, hogy érdemes lenne speciális problémákon agyalni többen, de az is rendezetlen jogilag hogy mi van ha közösen kitalálnak valamit. Ha valaki bedob egy ötletet ami félig kész, többen hozzászólnak valamit ami javitja, más meg kidolgozza, és lesz belőle egy szabadalom akkor mi van.

 

Ezt ki kellene találni. Várom a javaslatokat.

 

Kreativitás

Sokszor maga az ötlet is titkossá válik, ugyanis ha megtudja mindenki hogy mit lenne érdemes megcsinálni akkor van aki gyorsabb és eredményesebb tehát ő viszi el a pálmát. Lásd autóipar.

 

Egyébként az a bizonyos mértani test ami nagy siker volt a világon azt nem a nyilvántartott szerző találta ki nulláról, hanem az 1930-as években már megjelent róla egy publikáció egy magyar lapban, angol eredetre hivatkozva. Ebből jött az ötlet, a technika az új benne, a többi már megvolt. Nekem megvan a lap, de apám megtiltotta hogy nyilvánosságra kerüljön.

 

A golyóstoll szintén ilyen, az ötlet három mondat sincs.

Cső + golyó a végén + festék a csőbe és ír.

 

 

 

Előzmény: Ybasc02 (6008)