vasbicikli Creative Commons License 2013.11.16 0 0 93449

Barkócza, már a múltkor is szöget ütött a fejembe az EP nélküli kajszi főzésed, most megint elindítottad a morfondírt...

Én finomításkor a saját anyagaimnál nyomokban sem érzek etilacetát ("technokol") szagot a legelső pohárnál sem, csak az acetaldehides csípős/szúrós ízt kb. az első 3 pohárban (almánál tovább, szőlőnél, szilvánál kevésbé). Ezeket kiöntöm, de ugye tudjuk, hogy ez a szúrósság enyhül a pihentetés folyamán (bár ecetsav lesz belőle, abból meg szintén etac, szóval nem jó, ha sok marad). Esetleg itt lehetne kompromisszumot tenni az illékony aromák javára?

Szintén az EP csökkentés mellett szólna az a tapasztalatom, hogy az alszesz első - kb. pálinkának megfelelő töménységű - felét kóstolva nem érzek zavaró, bántó ízt, pedig abban minden benne van.

Természetesen ez csak hibátlan cefrénél jöhet szóba, még mielőtt bárki...

Előzmény: barkócza (93410)