vasbicikli
2013.11.15
|
|
0 0
93395
|
Ez az aromatorony kifejezés nem onnan ered, hogy a toronyba helyezhető hálós betétekre aszalt, meg friss gyümölcsöket szoktak pakolni aromafokozás céljából? Szóval nem a cefre/alszesz aromáit fokozza, hanem lehetővé teszi a plusz aromabevitelt.
Én is próbálkoztam az elválasztás fokozásával. A régebben bemutatott acéldörzsi töltetű üvegoszlopos készülékem hatásfoka kb. megfelel a kétszeri főzésnek, szóval tudok vele - bizonyos korlátokkal - egy menetben főzni. Az így főzött pálinkák (legalábbis az a néhány, amit kipróbáltam) kicsit más karakterűek, de legalább olyan aromásak (sőt...), mint az ugyanabból a cefréből hagyományosan, 2x főzött megfelelőjük.
Szóval az elválasztás fokozásával szerintem akkor nyerünk aromát, ha nem kell másodszor főzni. |
Előzmény: barkócza (93393)
|
|