vasbicikli Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93395

Ez az aromatorony kifejezés nem onnan ered, hogy a toronyba helyezhető hálós betétekre aszalt, meg friss gyümölcsöket szoktak pakolni aromafokozás céljából? Szóval nem a cefre/alszesz aromáit fokozza, hanem lehetővé teszi a plusz aromabevitelt.

 

Én is próbálkoztam az elválasztás fokozásával. A régebben bemutatott acéldörzsi töltetű üvegoszlopos készülékem hatásfoka kb. megfelel a kétszeri főzésnek, szóval tudok vele - bizonyos korlátokkal - egy menetben főzni. Az így főzött pálinkák (legalábbis az a néhány, amit kipróbáltam) kicsit más karakterűek, de legalább olyan aromásak (sőt...), mint az ugyanabból a cefréből hagyományosan, 2x főzött megfelelőjük.

Szóval az elválasztás fokozásával szerintem akkor nyerünk aromát, ha nem kell másodszor főzni.

Előzmény: barkócza (93393)