Scalabrini Creative Commons License 2013.11.15 0 0 68

Kedves pkalman!

Ahogy ígértem, itt vagyok és próbálok válaszolni a kérdéseidre.

De először nekem van egy kérdésem: meg van már a repjegyetek, vagy csak később veszitek meg?

Ez azért fontos, Buenos Airesnek két rüpülőtere van. A nagyobb - ahova az európai gépek is érkeznek - a Ministro Pistarini, rövidítése EZE, mert az Ezeiza nevű elővárosban van, a másik a Jorgo Newberry, rövidítése AEP (értsd, Aeropark) ez a folyóparton van, nem messze a River Plate stadionjától (persze autóval nem messze...), ill. a másik irányban nem messze a város központjától.

 Azért írtam mind a két reptérről, mert nekünk most októberben olyan jegyünk volt, hogy: VIE-AMS-GRU-AEP (Bécs-Amszterdam-Sao Paolo-Buenos Aires) oda és EZE-CDG-VIE (Bs. As.-Párizs-Bécs) vissza. Tehát látod, hogy az egyikre reptérre érkeztünk és a másikról indultunk. Az EZE-ről bejutni a városba kb. 1 óra (ez a forgalomtól függ természetesen), itt lehetőség van taxival vagy remis-sel, állítólag van busz is, de én azt még nem próbáltam. A remis nem más, mint egy kocsi, sofőrrel aki értetek megy és egy táblával amin a nevetek áll, a kezében vvár benneteket az érkezésnél. Ezt előre le kell levelezni.

AEP-ról bejutni a városba nem tart ilyen sokáig, persze a kérdés, hogy hol lesz a szállásotok!? Én most 10 Euróért mentem éjjel.

Mindjárt folytatom.