Törölt nick Creative Commons License 2013.11.13 0 0 94755

Ha előjött a jelző vezérlés. Tatombak kollégától vásároltam egy sorompó vezérlést, erről írnám le a tapasztalatomat. A vezérlés, szervók megérkeztek tőle, a bekötési rajz e-mailben jött. Annyira nem tartom magam amatőrnek, hogy betápot ne tudjak adni valaminek, tehát bekötöttem a rajz alapján az áramköröket, ami persze nem működött. Némi levélváltás során a következők derültek ki. A rajzon a bekötésnél az IR ledeknél valami fordítva volt rajzolva. A tápellását a rajz szerint AC - DC mindegy volt na valójában csak stabilizált egyenfeszültséggel működik - mint utólag emailben megtudtam ezt is. Az áramkört visszaküldtem, oda-vissza postát és a javítást is én fizettem, majd visszakaptam bekötve. Lényegében az áramkörnek mindegy, mi történik, teljesen ötletszerűen működik. Az elv szerint akkor kéne váltania, ha elmegy egy szerelvény. Gyakorlatilag még idáig nem jöttem rá, hogy mitől vált, felhők, nap állása, forint/euró árfolyam, mert néha vált, de teljességgel ötletszerű.

Ezután megkerestem tatombakot, hogy továbbra sem működik az áramkör, én azzal is kiegyeznék, hogy töredék áron vásárolja vissza a szerinte jó áramkört, de természetesen ebben nincs benne, még egy javítást ajánlott fel. Többet nem akarok rá költeni, buktam rajta nem kevés pénzt (nagyjából egy használt PIKO Taurus áránál járok).

 

Tehát röviden: nem ajánlom senkinek sem. Garancia nuku, a rajz vagy stimmel vagy nem de ha nem akkor a vásároló hibázott. Természetesen még számla sincs, egy üzletben legalább a számlával reklamálhatok, itt esélyem sem volt, buktam a teljes összeget!