almaszolf Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2086

Sziasztok!

Elkeseredettségemben fordulok hozzátok tanácsért. Egy évvel ezelőtt már érdeklődtem a betegség kapcsán, de akkor azt javasoltátok, amíg nem biztos a diganózis ne is agyaljak ezen.

 

Szóval az én kálváriám tavaly szeptemberben kezdődött, amikor a tüdőszűrőn kiszélesedett hilusokat fedeztek fel. Majd három hónap múlva megismételték a tüdőszűrőt, de nem változott a helyzet.

Aztán még három hónap múlva mentem először ct-re, ahol a hilusi nyirokcsomók megnagyobbodását állapították meg.

Újabb három hónap következett és újabb ct, a hilusi nyirokcsomók nőttek.

Most újabb három hónap elteltével voltam a harmadik ct-n, már a tüdőszovetben is vannak köteges-gócos elváltozások.

Szóval elérkezett a pillanat a hörgőtükrözésre.

 

Nagyon aggódok, főleg amiatt, hogy több mint egy évig húzta-halasztotta a doktornő, és ahányszor mentem hozzá, mindig a szarkoidózissal jött, és azért nem lépett korábban, mert ez spontán is gyógyulhatott volna. Mindig azt mondta nem olyan sürgős, hogy ne adjuk a természetnek időt, hogy magától is helyrejöjjön.

Ettől függetlenül rettegek, mi van ha rákom van.

Aztán próbálom nyugtatni magam, hogy 27 éves nem dohányzó nőként csak nem. És ha a doktornő egy kicsit is bizonytalan lett volna, nem húzta volna eddig.

 

Szóval csütörtökön tükrözés, ettől is be vagyok tojva nagyon. Gyomortükrözésem már kétszer volt, van esetleg jó tanácsotok a vizsgálathoz, fogok fuldokolni, mert nekem ez a legnagyobb félelmem. Mennyi ideig tart?

 

Szerintetek a nyak, hát, derék és térdfájdalom lehet ennek a tünete.

Várom válaszotok!

Niki