Az idei tapasztalatoból egy,----negatív.
Az utolsó cefrézésem bírs-alma volt, 80-20%-ban.A darabolás tökéletesre sikeredett
mert megérkezett a rendelt ágvágó , mely szinte péppé zuzta a birset. Élesztő,
enzim , 4% napfény került bele meg kevés víz mert száraznak találtam az anyagot.
A bírset utóérlelni nem tudtam, csak pár napot. A forrás megindult és tíz nap után
főztem. Az alszesz mennyísége elfogadható volt , szeszfoka közel a 30fokhoz,
illata- ize nagyon jó. Finomítás után viszont a jó illat és íz eltűnt!!
Keresem ennek az okát és arra gondolok , hogy tul nagy volt a deflegmáció mivel
igyen hideg volt amikor főztem és még használtam a pistorius tányért is .
Kérdezem, lehetséges ilyen összefüggés, a nagy deflegmáció előidézheti az íz -illat
eltűnését,??