héjja60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92726

Az idei tapasztalatoból egy,----negatív.

Az utolsó cefrézésem bírs-alma volt, 80-20%-ban.A darabolás tökéletesre sikeredett

mert megérkezett a rendelt ágvágó , mely szinte péppé zuzta a birset. Élesztő,

enzim , 4% napfény került bele meg kevés víz mert száraznak találtam az anyagot.

A bírset utóérlelni nem tudtam, csak pár napot. A forrás megindult és tíz nap után

főztem. Az alszesz mennyísége elfogadható volt , szeszfoka közel a 30fokhoz,

illata- ize nagyon jó. Finomítás után viszont a jó illat és íz eltűnt!!

Keresem ennek az okát és arra gondolok , hogy tul nagy volt a deflegmáció mivel 

igyen hideg volt amikor főztem és még használtam a pistorius tányért is .

Kérdezem, lehetséges ilyen összefüggés, a nagy deflegmáció előidézheti az íz -illat

eltűnését,??