molnibalage Creative Commons License 2013.11.08 0 0 22120

Az alacsony észlelhetőség nem egyenlő láthatatlansággal, F-22-nél sem. Az csak arról szól hogy közelebb kell menni  hogy meglásd, vagy esetünkben később vedd észre.

 

Ezt most tényleg nekem magyarázod...?

 

Tekintve hogy másodpercenként 2 Km-t tesz meg, ez igen jelentős előny.

 

És pontosan erről van szó. Minek szórsz ki bármiféle csalit. A nagy sebesség és ha a kis RCS igaz, akkor egyszerűen nem lehetne rá reagálni, mert késő szúrja ki a légvédelmi rendszer. 

 

A hamis célok sem láthatóak jobban mint a harci rész, valójában az a cél hogy pont úgy nézzenek ki a radaron.

 

Most akkor alacsony észlelhetőségű vagy sem...? Mert ezek így ellentmondó kijelentések...

 

Ami pedig korábbi felvetésedet illeti a manűverezésre. A repülő, és a ballisztikus rakéta nagyon más. Ha valami 2 Km/sec es sebességnél manőverezik azt lekövetni nagyságrendekkel nehezebb mint egy 300-500 m/s el érkező célt.

 

Ez nem igaz. Kinematikailag a számított ütközési pont áthelyeződése és a mérés pontossága a fontos. Egy nagy sebességű robbanófej hiába gyors, ha a max. G korlátozás miatt (vagy mert a rakéta nem bírja vagy mert nincs is elég erő aerodinamikailag a kormányzáshoz) a rakéta nem tud nagy irányváltást csinálni főleg úgy, hogy célba is kell találni. Egy repülőgép gyakorlatilag tetszőlegsen változtathat irányt, magasságot és sebességet a gép képességein belül.

 

Az elfogó rakétának elektronikai, és mechanikai tehetetlensége van. Egy fix késleltetéssel tud csak irányt váltani. Ráadásul mivel sokkal gyorsabb mint a cél ezért a maximális elérhető kitérési szögsebessége is alacsonyabb. Amikor a cél egy tized másodperc alatt több mint két focipályányival kerül arrébb, hát könnyű túljutni az elfogó rakéta teljesítő képességén, és akkor még az észleléssel kapcsolatos hibát és az esetleges rezonanciát nem is számoltam.

 

Láthatólag a relatív áthelyeződést nem tudod helyesen értelmezni. Egy '70-es évek beli ABM rendszer a teszteken 14-ből 10 találatot ért el. Éleseben soha semmilyen légvédelmi rendszer a közelében nem volt ennek. Kettőt lehet találni, hogy miért.

Előzmény: Platon (22116)