Babi90
2013.11.04
|
|
0 0
92448
|
Sziasztok!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
50literes a főzőm, szoktam bele tenni vizet, érzésre, nem tudom hány litert. Amikor leégett akkor csináltam bele egy "leégés gátlót". Saválló lemezből csináltam bele egy átmérőben megegyező kör alakú lemezt, 6-7cm-eres lábakkal. Így a gyümölcshús nem tud közvetlenül érintkezni az aljával.
Azért keveslem az alszeszt, mert az elején szépen 40fok körül indul meg, aztán 6-7liter után már csak gyenge 20fokos. Mire leengedem 10fokig, annyira behigul az összes alszesz, ami lejött, hogy éppenhogy megvan 20fokos a 8liter.
Kicsit sokallom a főzési időt is, ami nálam 6óra. 3főzés után kifogy a gázpalack, ami eléggé megdrágítja a lepárlást. Kb. másfél óra után indul meg a lé.
Mint mondtam volt, idén foglalkozom elöször a témával, ezért a sok bizonytalanság, de köszönöm újfent a segítséget.
Üdv! |
|