Babi90 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92448

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen a gyors válaszokat.

 

50literes a főzőm, szoktam bele tenni vizet, érzésre, nem tudom hány litert.
Amikor leégett akkor csináltam bele egy "leégés gátlót". Saválló lemezből csináltam bele egy átmérőben megegyező kör alakú lemezt, 6-7cm-eres lábakkal. Így a gyümölcshús nem tud közvetlenül érintkezni az aljával.

Azért keveslem az alszeszt, mert az elején szépen 40fok körül indul meg, aztán 6-7liter után már csak gyenge 20fokos. Mire leengedem 10fokig, annyira behigul az összes alszesz, ami lejött, hogy éppenhogy megvan 20fokos a 8liter.

Kicsit sokallom a főzési időt is, ami nálam 6óra. 3főzés után kifogy a gázpalack, ami eléggé megdrágítja a lepárlást. Kb. másfél óra után indul meg a lé.

Mint mondtam volt, idén foglalkozom elöször a témával, ezért a sok bizonytalanság, de köszönöm újfent a segítséget.

 

Üdv!