Prelleg Creative Commons License 2013.11.03 0 0 12098

numismaticcollector: Itt van Molocsnyica (a piros pont, Google térképen nincsen feltüntetve). De az l. 58. nem azt jelenti, hogy az 58./1. számú táborban volt, akkor l. 58/1-et írtak volna oda. Tehát valószínűleg a temnyikovi főtáborban élt.

God:Boy: Egyelőre még nincs hír arról, hogy mikor teszik fel. Korábban az egyik helyen 2013. őszét, egy másikon pedig 2014 elejét írták. Mivel általában 2013 decemberében szoktak tartani egy konferenciát az éves eredményekről, remélhetőleg ekkor fog felkerülni. (A Vöröskereszt első világháborús hadifogoly adatbázisáról is csak annyit tudni, hogy 2014 elején készül el.)

Bircu: Ez a Familysearch keresője, ahol a magyarországi vonatkozású adatbázisok közül csak a keresztelési (egy település kivételével) anyakönyvek (református és római katolikus) adatai között lehet kutatni. Arra nagyon kell figyelni, hogy sok hibát tartalmaz, ezért gyakran használd a ?-et (csak egy betűt pótol), vagy a *-ot (tetszőleges számú betűt pótol). Példa a hibára Vályi Imre 1885-ös keresztelésének adatai. Ha a keresőbe be szeretnéd írni a keresztelés helyét és évét, a „Search with a life event” kategória közül ne az „Any”-t, hanem a „Birth”-öt válaszd. Néhány településnél csak akkor lesz találatod, ha nem csak a település nevét, hanem a megyét és országot is beírod pl.: Nagybajom, Somogy, Hungary. Mikor a keresőt használod a gyerek vezetéknevét inkább az apa vezetéknevéhez írd. A fejlécen szerepel a Catalog szó. Ha rákattintasz és hely alapján keresve beírod a településed nevét, kilistázza a várossal kapcsolatos digitalizált adatbázisokat. Ezek többnyire anyakönyvek (persze csak ha helyben anyakönyvezték a lakókat), de lehetnek ritkán katonai nyilvántartási jegyzékek (másnéven katonaállítási lajstromok), feudáliskori összeírások és katonai kórházak anyakönyvei is. Ez utóbbiak nincsenek fenn a Familysearch oldalán, de digitalizálva lettek.

Előzmény: numismaticcollector (12087)