Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4715

Ha jó (vagy inkább úgy mondom, hogy mindig jobb) whiskyt akarsz csinálni, akkor a hordó megkerülhetetlen, és ezt nem is érdemes tovább ragozni. Az üvegballonos, égetett fapálcákkal pihentetett verzió csak a bourbon whisky utánzására van, ahol az égett fa íz meghatározó szerepet tölt be az ital ízvilágában. Más whisky tipusokat az amatőrök nem nagyon szoktak otthon készíteni, nyílván azért mert még egy 3 éves, alap, itthon 2000 Forintos skótviszki ízvilágát sem tudnák leutánozni fadarabokkal egy üvegbe zárva.

 

Összeségében véve egy alap borubon leutánzására jó a pálcás "érlelés" (pláne ha az amerikai meghatározásban felállított követelményeket vesszük figyelembe), de ha komolyabbat akarsz bourbon kategórián belül, akkor megkerülhetetlen a hordó, és a 4-5 év hangyázás. Más whiskytipusoknál pedig ez alapvető.  

Előzmény: Amateur-no1. (4714)