Feriba51
2013.11.02
|
|
0 0
92293
|
Szia koppec!
A működési elvvel kapcsolatban Snapszmester nagyon jól ecsetelte a lényeget. Azt, hogy az egylépcsősöknél nem elég a deflegmáció növelése, hanem itt már az úgynevezett rektifikációra is szükség van. Le is írt egy megoldást.
Ehhez még annyit tennék, hogy a rektifikációt nagyon sok módon el lehet érni. Millió kis megoldás van kezdve a különböző töltetekkel és sok más sajátos megoldással. Én nem is egylépcsősnek nevezem a saját megoldásom, hanem egymenetesnek, mert az elért eredmény szerényebb a modern egylépcsősökénél. Nagyon egyszerű, nagyon primitiv. Igy én a cefréből 60-65 fokos "alszeszt" érek el úgy, hogy ebben a mennyiségben benne van a kinyerhető alkohol kb. 75%. Ezt tekintem végterméknek és higítom ki 50-52 fokra.
A megoldásról sokat esett itt szó, esetleg a nevem alatt megtalálod képekkel illusztrálva. Nagyon egyszerű néhány forintos megoldás.
Jó nedűt!!! |
Előzmény: koppec (92281)
|
|