Amateur-no1. Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4701

Hahó Robertó,-Sziasztok Sporttársak.

 

Azt gondolom a hordós történet problémákat okoz, csak azért nem erőltetném, hogy elmondhassam magamnak és az ismerősöknek, hogy nekem ilyen módon érlelődött az italom.

 

Ha megfelelőnek ítéltek olyan megoldást, hogy a kiázott hordóba cserélhető tölgyfa pálcát, meg csipszet raknak, mert önmagában nem ér semmit, akkor minek a hordó? Ezen kívül, lehet, hogy összeszed a régi ki tudja előzőleg miket látott fából olyan "ízeket", amik csak lassan jönnek ki és jól elrontják a nehezen előállított cuccost.

Egy megfelelően bő szájú méretes ballonban, vagy befőttes üvegben jobban lehet csereberélni a hozzávalókat, valamint te szabályozod, mit és menyit teszel bele,- látszik benne az ital szine, amiből az érésére is következtetni lehet,- könnyebben takarítható és ami nem elhanyagolandó, nem illan el a szesztartalom sem.

 

Szerintem attól, hogy nem hordós az érlelés, még nem lesz "mű-whisky" a végeredmény !

Ki tudja, hogy az egyébként arany áron mért kommerszebbnek mondható italok közül melyiket érlelték mondjuk rozsdamentes tartályokban és ütötték be valami saját recept szerint összeállított füstös-fűszeres aromával?

No ezeknél szerintem Mi képesek vagyunk, igaz kicsiben, de jobbat készíteni és ha valamit elkészítesz kicsiben, azt meg lehetne ismételni nagyban is, akár azt mondom, tán egy ilyen gyártónál egynémelyünk megállná a helyét a saját "titkos"recipéjével, mint szeszmester, azzal a kis kutyulgatásával, amit jelen állás szerint otthon követ el!

Előzmény: Törölt nick (4700)