pockorocki Creative Commons License 2013.11.02 0 0 30290

Elnézést a közbekottyért de némely gondolatoddal nem tudok egyetérteni.

 

 

"A szakmád, a környezeted, a társadalomban elfoglalt helyed, igényességed, tudásod, műveltséged, intelligenciád...stb... határozza meg magát a tenyészetedet és az adott/választott fajtához való viszonyodat!"

 

Sztem köze nincs az általad felsoroltanak ahoz, hogy ki hogyan viszonyul egy-egy fajtához és milyen állapotban van tenyészete.

Láttam már katasztrófális körülmények közt tartott nyulakat kiművelt, magára és környezetére adó embereknél és láttam nemegyszer még hajlkéktalannál is igen jó körülményekközt tartott és tenyésztett nyulakat. A hajléktalan specc. egy teljesen írástudatlan cigányember volt aki egy földbevájt félsátor szerűségben élt borzasztó körülmények közt, de az állatai tisztántartottak, egészségesek, jóltápláltak voltak.

 

Az átlag magyar középosztály nem tart állatot. Fárasztó, drága, időigényes.

Agrárközéposztály pedig sztem nincs. Ami volt azt a jelenlegi kormány kivéreztette a mutyizással, a baráti/rokoni havarek helyzetbehozásával akik maguk nem végeznek agrártevékenységet.

 

A minap hallottam egy rádióban a készülő földtörvény egyes fejezeteiből. Amennyiben megvalósulnak a kormánypártok elképzelései, igen sok agrármunkanélküli és agrárcseléd lesz az eredmény.

 

A kóklerségről pedig csak annyit, hogy mindenki kóklerként kezdte/kezdi, de van akinél ez tisztességgel társul - ők képzik magukat - és van, akiknél gazemberséggel. sajnos ők vannak többségben.

 

Elnézést a közbekottyért.

Előzmény: N.Jani (30288)