alkotasu Creative Commons License 2013.11.01 0 0 55428

KI

 

"Neked maradtak kint rokonaid?"

 

Igen.

 

 

"Nekem igen, nem kell beszélgetnem olyan emberekkel."

 

Akkor velük beszélgess!

 

 

"Persze szerintem ha megállás nélkül, útlevél nélkül át lehet hajtani, azért az nem tűnik szemfénybesztésnek"

 

Normális viszonyok mellett egy határátkelő nem kell, hogy katasztrófát okozzon, legfeljebb 10 perces pihenőt. Amikor még volt határátkelő pl. Németország és Ausztria között, nem dőlt össze a világ. De jutottam át a magyar-román határon is 5 perc alatt, igaz, nem a Ceausescu diktatúra alatt. A határok megszüntetését nem azért találták ki, hogy Neked ne kelljen elővenni az útleveledet a zsebedből. Egészen más az ok, aminek részletezése meghaladná egy itteni hozzászólás kereteit.

 

 

"Ha teszemazt most hirtelen visszacsatolnák Erdélyt"

 

Nem beszéltem visszacsatolásról egy szót sem. Nem is gondoltam ilyenre. Viszont a kintmaradt rokonaiddal azért érdemes lenne beszélgetned arról, hogyan látják a román régiósítási tervet... (Emlékezz csak továbbá a Ceausescu-féle falurombolási tervre, és a hasonló, "barátságos" egyéb rendelkezéseikre, bár lehet, hogy akkor még gyerek voltál, és nem hagyott mély nyomot Benned.)

Ilyen, és ehhez hasonló körülmények miatt ne csodálkozz, ha egyesekben kerekednek némi negatív érzelmek is a szomszédok iránt.

Félreértés azért ne essék! Én nem írtam ide kirohanást, csupán értettem Mágus ellenérzéseit keleti szomszédainkkal szemben.

 

Részemről befejeztem, mert undorom van a politikától, a fenti kérdések részletesebb tárgyalása márpedig oda vezet.

 

 

BE

Előzmény: sagia77 (55413)