Smürc Creative Commons License 2013.11.01 0 0 92249

Köszi a választ, látom alattad is te vagy belinkelve. Pont olyasmi megoldásra gondoltam, mint a képeden vagy egy vastagabb cső akár az üst tetejéig. Nálad a kiegyenlítő tartály tetején lévő szelep? , dugó? az zárt vagy szuszog?

 

Egyébként te használtál hasonló méretű főzőt szimpla fenékkel? Azért kérdezem, hogy valyon az olajos duplafenék mennyire növeli meg a felfűtési időt? Lehet, mégis a szimpla megoldásban gondolkodok, hiszen nem is a leégés ellen volna a dolog nálam, sőt állítólag azt sem előzi meg:

"Amennyiben olaj van a köztes rétegben, az olaj hőmérséklete lényegesen magasabbra szökhet 100 foknál és emiatt le fog égni a cefre."

"Az olajfürdő a lekozmálásának problémája miatt elavultnak tekinthető."

Ezek után nem is értem, miért használják. A felfűtési időt pedig jelentősen emeli. Ez utóbbi aggaszt engem is.

A sörcefrét nem kell 80oC-nál jobban felmelegíteni, a hőmérséklet kiegyenlítés végett azt is keverni kell. a leégés tehát nem probléma. A leszűrt sörlé forralásánál pedig tiszta oldatról van szó, az már forog magától. Én a fenék közepén lévő leeresztő nyílást akarok, annak dugótömítésének a kisebb hőterhelése végett gondoltam a dupla feneket, mégpedig úgy, hogy az olajtér a gázrózsán keresztül lefele jövö leeresztő csövet is körülvegye a rózsa aljáig. De lehet ez felesleges, mert az élelmiszeripari szilikon tömítések is hőállóak 200oC-ig.

Előzmény: rézműves1 (92248)