Feriba51
2013.10.27
|
|
0 0
92013
|
"A kérdésem az lenne hogy esetleg nem-e keletkezhet ez a hiba az alszesz túl gyors fűtéséből esetleg túlfűtéséből?"
Erre a kérdésre nagyon azt mondom, hogy nem keletkezhet e miatt hiba. Azért mondom, mert egy ismerősöm nagyon fűt a finomításnál is. Én csak ámulok, amikor látom. 30 liter alszeszt 1,5 óra alatt nyom le felfűtéssel együtt. Ez alatt lejön kb. 7 liter 60 fokos és még 2 liter fölötti utópárlat. Le fogom egyszer fényképezni, hogyan priccol ki a 10 miliméteres hűtőcsőből a párlat. A végtermék nem langyos, hanem határozottan meleg!!!!! A csogásnál látszik kis párolgás is a levegőben. Így is, ha nem vigyáz és ha 50 fok körül leáll a középpárlattal, túl alkoholos lesz a pálinkája. Ezért le kell menjen 35-40 fokig. Ekkor már nem karcos a végtermék. (????????????)
Valósággal nyomás alatt dolgozik, de nem értem, nem tudom megmagyarázni. Annyi bizonyos, nem merek a közelébe menni, hisz szerintem komoly nyomáson dolgozik.
Jó nedűt!!! |
Előzmény: Juhász Tamás88 (92009)
|
|