1.Néhány szilvamag nem számít 50l cefrében. A hivatalos eljárás szerint a magok 20%-át a cefrében hagyják, és így főzik, de a magíz egyéni ízlés szerint több-kevesebb lehet.
2. A kökény cefréből minden magot szedj ki erjedés után, addigra úgyis kapott magízt.
stevemegane
A homályosság ellen első lépésben az egyszeregyben is leírt mélyhűtő utáni szűrést kell próbálni. Az idei időjárás nagyon kedvezett a homály kialakulásának. Volt olyan pálinkám aminek nem használt a fenti szűrés sem, emiatt kidolgoztam egy pálinka újra lepárlási (3.lepárlás) módszert amitől eltűnik a homály. Alkalmazható tisztázásnál is (2. lepárlás), akkor eleve nem lesz homályos semmilyen pálinka. Rövidesen leírom.
gepesz
A befőttes kérdést is felteszik minden évben többször, tehát le van írva a válasz az egyszeregy 7. oldalán. Az egyszeregyet meg minden reggel linkeli sogi.
otifoti
A pálinka pH-ja nagyjából két dologtól függ a gyümölcs fajtáján kívül:
- az erjedés után több hétig-hónapig rohasztott cefrékből savas vackok tudnak átdesztillálni (főként az ecet), erre a "fórumosan" készített, azonnal lefőzött cefréből nincs esély .
-az utópárlat egyre savasabb, ha ebből többet engedünk, akkor csökken a pH.