G.á.b.o.r. Creative Commons License 2013.10.25 0 0 91914

Végeztem én is némi ph mérést:

Víz (amivel hígítom az alszeszt, felöntöm a gyömülcsöt a cefréhez) 6.9 ph

 

Alma I. (6 hetes) 5.7 ph

Alma II. (3 hetes) 7.5 ph

Körte I. (2 hetes) 7.8 ph

Körte II. (1 hetes) 7.2 ph

 

Alma alszesz (4.0 ph)

 

Nos, az Alma I. az első főzésem aminél a cefre még elég gyatrán sikeredett, későn ment bele élesztő, később lett lefőzve, savazva sem lett, stb. Az a tapasztalatom, hogy a többinél, ahol minden "szabályt" betartottam láthatóan nem csak a ph érték semlegesebb, de az íz és az illat is fényévekkel odaver. Nekem az Alma II. a kedvencem, ott már az íz és az illat is magasan alma élményt ad.