Törölt nick Creative Commons License 2013.10.25 0 0 91900

Én is rámértem most a szilvóriumomra, (ez van épp előttem), ph. 5,4.  46%-os a pálinka, és desztillált vízzel volt hígítva. Érdekes a téma. A nagy whisky gyártók mindig hivatkoznak a forrásvíz minőségére, fajtájára és hogy ettől selymes és lágy az ital. Ha nem is a forrásvízek, de talán a kész ital ph.-ja valóban fontos lehet. (nem tudom, mennyinek kéne lennie, hogy "legfinomabb" lehessen).

   Bujukcekmece kóstolta, frissen, azt mondta, kicsit sok az előpárlat. 1,5%-ot vettem csak el.

 Más, meg azt mondta, hogy majdnem teljesen tökéletes, csak egy ici-picit tovább engedtem. (50%-ig szedtem).

  Most, úgy egy hónap eltelt hígítás óta, frissen nem volt ilyen jó, mint most, ezt én is aláírom.

  Teljesen visszaadja a szilva ízét, illatát, szerintem most nagyon jó, és finom, ha kritikus akarnék lenni, akkor tényleg egy ici-picit több az előpárlat, de akkor meg hátha kevesebb lenne a szilva aroma benne.

  Szóval így 1 hónaposan jónak érzem. Nem csúcs, de elég jó.

Előzmény: benchmade (91885)