golyós Creative Commons License 2013.10.25 0 0 91892

Paradicsomhoz ilyent használok, de lehet kapni olcsó kézzel tekerőset, ( amit persze motorizálnék)    :-)) .

Málnát -pálinkához - eszembe sem jutna magozni. Ha lenne 50 kg málnám, én úgy csinálnám, hogy lepépesíteném, tennék hozzá 30 dkg citronsavat,  jól belekeverve és pár óra múlva amikor már elroncsolta a sejteket gyönyörűen magozható. (Én nem magoznám !! ) .

Általánosan : én minden magozás után a magokat citromsavas vízben áztatom , 15 kg gyümölcshöz 10 dkg citromsavval számolva , és utána ismét átküldöm a magozón. Ettől olyannok lesznek, mintha leszopogatták volna őket . ( A lé mehet a cefrébe)

A kökénnyel is hasonlóan járnék el (szilvakukc) , tehát 1. pépesít, 2. bőven citromsavaz, 3. magoz.  (miközben irigykedve gondolok Rátok kökényesekre )

üdv.g.

Előzmény: zozomax (91883)