BZoltan Creative Commons License 2013.10.25 0 0 15375

Nézd Feri, ha ezredannyi gyakorlattal olyan boraink vannak amilyenek, akkor nem teljesen mindegy, hogy mekkora az a gyakorlat? :) Ha száz éve csinálnánk középszar borokat akkor már emberszámba vennél? Én mindig azt gondoltam, hogy nem a munka mennyisége számít, hanem az eredménye.

 

Soha nem voltam lekezelő vagy kioktató, sem élőben sem semmilyen fórumon. Mondtam már neked, hogy ez valami torz vetület a te elmédben. 

Amúgy nem olyan gyerek vagyok aki megriad egy beszólástól :) Úgy ítélkezel felettem, hogy nem ismersz. Ameddig én tisztelettel és elismeréssel szoktam rólad is és a munkádról is beszélni... Tény, harsányan röhögök a hülyeségeken. Azt, hogy az ültetvények dőlésszögének nincsen jelentősége azt akkor is kiröhögném, ha a pápa személyesen mondaná.

Te is, mint sokan mások is teljesen félreértesz egy jelentős apróságot... Okos és dolgos emberek is mondanak, csinálnak hülyeséget. Az, hogy a véleményedet ordas marhaságnak tartom egy témában attól én még okos és rendes embernek tartalak. Példaként mondhatnám, hogy a Somlón személyesen Szepsy István volt az egyik akinek a tanácsai alapján az elmúlt 10 év teraszosítását és kőfalait csinálták... és igen, még a nemzeti borlegenda is ordas nagy marhaságot csinált amikor hagyta kivágni fák százait.

Mindenki mond és csinál néha hülyeséget... én is, elég gyakran. Hibákat, hibára halmozok... ha nem így lenne, akkor a mi borunk tökéletes lenne, márpedig messze nem az. Ordas nagy ökörségeket csinálok  minden évben, ha nem így lenne akkor  5-6 évvel előrébb járnék minden kisérletel, fejlesztéssel.  Te vagy az egyetlen online boros ember aki vérig sértődik azon, hogy egy hegyi bortermelő le merészeli írni, hogy bizony más a hegyi bor mint az alföldi... pedig hányszor, de háényszor leírtam, hogy ez a másság nem minőségi másság.

Lehet, hogy a te tapasztalatodnaka töredékével sem rendelkezem, sőt ez biztos. Azt is aláírom, hogy nagyon bízom abban amit csinálunk, nagyon bízok azokban az emberekben akiket én választottam ki magam mellé a bortermelésben. Nagyon bízok a koncepcióban amit 12 éve átgondoltam sok bölcs és nálad is tapasztaltabb szakemberek tanácsára... Ez a bizalom biztos, hogy szükséges is a sikerhez.

Előzmény: Törölt nick (15374)