bgszanyi Creative Commons License 2013.10.24 0 0 4603

Szia Kormoss'!

 

Referálnék, ahogy megbeszéltük:

A második generáció főzését thumper nélkül csináltam, csak kisüsti módszerrel. A végeredmény 2L 65% os nekem elég jónak tűnő kukorica whisky lett. Szóval korábban a thumperrel lehetett a gond. De egyébként ezekkel a szárított élesztőkkel nem vagyok megelégedve. Lehet beszerzek hidegtűrőt valahogy, mert ez így nagyon lassú. Jelenleg folyamatban a gyorsérlelés. Vettem pörkölt tölgy Whisky hordó "forgácsot" (nagyobb darabok) kb 5 napja tettem bele az adott menyiséget. Már elég szép színe van. Kérdés: a gyors érlelés meddig tartson? Ha kész, lehigítom, és meg is vagyunk. Ha 45-47%-ra higítom zárt üvegben meddig leget eltartani?

 

Köszi!

 

 

Előzmény: Törölt nick (3909)