szilvakukc Creative Commons License 2013.10.24 0 1 91827

Hadd mondjak el egy érdekes történetet:

A minap, Templomhegyi komámmal, előzetes, többfordulós telefonos egyeztetés után, elindultunk a vadregényes Borsod megyébe, pár gramm gyümiért. A faluba érve, emberünk(aki már ránézésre szorongást idézett elő, jellegzetes faji hovatartozásával) kijött értünk a benzinkútra, majd az autójával felvezetett. Eccőcsak, bekanyarodtunk egy igazi, Romániában,  Bulgáriában, Szerbiában, meg Istentudjahol látható cigánysorra, még korosan is ötmilliós terepjáróval, zsebünkben egy tonna kökény, csipke, és galagonya árával. Ahogy kell! Kint ülnek a családfők, a rajkók rohangásznak a lepusztult putrik közt, meg minden.

Benzinkutas koromban, néha csurrant-cseppent egy kis üzemanyag. Egyszer elindulunk a spanommal 5db 200 literes hordóval az utánfutón, hát az első sarkon leint három zsaru.

„Közúti ellenőrzés, mit szállítanak az utánfutón?”

Na akkor éreztem hátul a popócskámban olyasmit, mint most.:))

Most örültem volna, ha rám is igaz a nóta:

„Ha végigmék, a cigánsoron,

  Valamennyi cigán, mind rokonom…”

Templomhegyi arca is ilyesféle gondolatokról árulkodott, mondom neki,  ha megöltek, remélem a disznókkal etetnek fel, mert az emésztőben nem érezném jól magam. Erre azt mondja ez a gyogyó: „Ne izgulj, van nálam bicska”:DD

Tudni kell, hogy van vagy harminc kiló, és 150 centi magas. Én sokkal tekintélyesebb vagyok a 35 kilómmal, és a 153-as termetemmel. A legkisebb süvölvénynek is tíz centivel több volt a bicepszátmérője, mint kettőnknek együtt.

Aztán az egyik putri udvarán ott állt egy  többtízezer forintos, fullos digitális állványos mérleg. Nem gyűlt körénk a tömeg, nem tűntek el percek alatt, az autó kerekei, semmi!

Tök korrektek voltak, precíz mérés, szép az anyag.

Én sosem szerettem a cigányokat, olyan business nincs, ahol ne vernék át valamilyen módon az embert. Fél évszázadot kellet megérnem, hogy az ellenkezőjét tapasztaljam.:DDDD