Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 23791

Tisztelt Tőzsdeiskolában gondolkodók!

Tanulságképpen álljon itt a történetem, amit szeretnék megosztani veletek.

2013. februárjában találkoztam először a Tőzsdeiskola csapatával, többek között Horváth András tőzsdeszakértővel. Automatizált tanfolyamra jelentkeztem, amelynek időtartama hat vagy nyolc hét volt, nem emlékszem pontosan. Elsőre is mellbevágó volt a tanfolyam ára – 400-450eFt -, de úgy voltam vele, hogy ha tényleg azt adja, amit ígér, akkor nem lesz gond a tanfolyam árának megkeresésével.

Becsületesen jártunk többedmagammal, kb. 80-100 fő lehetett a csoportlétszám, sőt heti rendszerességgel a tőzsdeklubokat is látogattuk, hogy még jobban „kicsiszolódjunk” (by the way, szintén fizetős)

A tanfolyam végén, miután megértettük a robot működését és elhittük a sok meseszép kereskedési eredményt és a jövő ígéretét, megnyitottuk az éles kereskedési számlánkat és végre elindítottuk a robotot, ami vezet minket a csillogó fényes meggazdagodás útján. Akkor, nem is értettük, miért nem csinálja ezt minden ember - mennyire ostobák! - hiszen csak nyomni kell a gombot és dől a lé.

Az elején még minden rendben is ment kb. 1 hónapig. Na, aztán beömlött a sz@r.

A pozíciók rossz irányba mentek, a záró mechanizmus sem hozta azt a „statisztikai valószínűséget”, ami minimalizálja a veszteségeinket, így nagy bukta lett pár hét leforgása alatt. A frissen, ropogósan megnyitott számlámon több mint húszezer bukta. Dollárban.

Ezt követően volt egy személyes találkozónk Horváth András tőzsdeszakértővel, ahol ígérték, nem lesz gond, újra futtatják a teszteket, kicsit belenyúlnak a robotba, és visszahozza majd az elvesztett pénzt. Ez volt valamikor június elején.

Gondoltam naivan, szeptemberben már csak felhívom a Tőzsdeiskolát, ennyi időnek elégnek kell lennie a tesztek lefutására és a robot funkcióinak módosítására. A vonal másik végén a tündérmackó közli velem, hogy nem elérhetőek a vezetők, de adjam meg hívásom célját illetve az adataimat és később visszahívnak. Gondolhatjátok mi lett belőle.

Ok, próbáljuk meg e-mailen, hátha nem szeretnek telefonálni. Írom a hosszú levelet, emlékeztetem őket saját ígéreteikre, kérem őket a megoldás megtalálására, a húszezer az mégiscsak húszezer.

Három e-mail címre is elküldtem, hátha valakit érdekel a sorsom. Kitaláljátok ugye? Semmi válasz, még annyi se, hogy menjek a francba, nem kívánnak foglalkozni velem, a pénztártól való távozás után vagyok, ők pedig köszönik szépen jól vannak. Semmi.

Azt már csak pletyka szinten hallottam, hogy azok, akik a csoportból szintén pórul jártak (ne legyenek illúzióink, majdnem mindenki) és nálam kicsit erőszakosabban próbáltak meg kapcsolatba lépni a Tőzsdeiskolával, azokkal közölték, hogy el lehet jönni egy újabb tanfolyamra, meg lehet venni az új robotot…Na, neee.

Ezek után erős a gyanúm, hogy egy egyszerű, közönséges szélhámos bandával volt dolgunk.

Innen üdvözlöm Horváth András tőzsdeszakértőt.

Vigyázzatok.